GoDevtips repository in MacOS/OSX klonen

In dit artikel gaan we een stap voor stap instructie geven hoe je de GoDevTips repository lokaal in MacOS/OSX kunt klonen. Dit is belangrijk sinds je de broncodes van onze artikelen lokaal op je Mac kunt uitvoeren. Aan het eind van dit artikel zal je een Git client software geïnstalleerd hebben, de GoDevTips repository gekloond en in staat om Go-codes uit een artikel uit te voeren.

Git installeren op je Mac

Voordat Git taken kunnen worden uitgevoerd, moet je Git in MacOS/OSX installeren. Volg deze instructies of als je Xcode al op je Mac is geïnstalleerd is, heb je waarschijnlijk al Git staan. Om te controleren of Git is geïnstalleerd, voer de volgende opdracht in terminal uit:

git --version

De eenvoudigste manier om Git op je Mac te installeren is door de Xcode Command Line Tools te installeren via de volgende opdracht in terminal:

xcode-select --install

Lees dit artikel voor een volledige instructie over hoe Xcode Command Line Tools geïnstalleerd kunnen worden in MacOS/OSX.

Git client software

Voor het klonen van de GoDevTips repository kun je de Git commando’s gebruiken indien je al bekend bent met Git. De meest gebruikte Git client softwares die je kunt gebruiken in dit geval zijn GitHub Desktop en Source Tree. In dit artikel gaan we GitHub Desktop gebruiken zodat het veel makkelijker maakt voor beginners.

Download de GitHub Desktop zip-bestand van hun officiële website.

Na het downloaden van het zip-bestand, moet je dit bestand uitpakken zodat je toegang krijgen tot de applicatie.

Sleep de GitHub Desktopapplicatie naar de map Programma’s

Dubbelklik op GitHub Desktop om deze op te starten en het macOS/OSX verificatie- en toestemmingsproces volgt.

De repository klonen

Na het installatie van GitHub Desktop, ga naar de GoDevTips repository op GitHub en kopieer de kloon-URL. Vervolgens open GitHub Desktop en selecteer de optie Clone a Repository from the Internet. Ga naar de URL tapje en voeg de kloon URL in en de locatie waar je de bestanden van deze repository wil opslaan. Als laatst klik op Clone.

Open het project

Zodra je de repository hebt gekloond, moet je de map golangExercise openen in de door jou gekozen code-editor. In dit voorbeeld openen we deze map in Atom, hoewel de procedure identiek is voor alle andere code-editors.

Het project uitvoeren

Voor dit voorbeeld gaan we het multiReturn project uitvoeren. Zodra het project geïmporteerd is, opent je het bestand main.go en schakelt de terminal in om naar het bestand te navigeren. Voer de volgende opdrachten in om naar het bestand te navigeren:

  • cd golang
  • cd multipleReturn
  • cd nederlands

om dit project uit te voeren:

  • go run main.go

Relevante bronnen:

Volg ons:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.